Erlandssonaren med eget radioprogram

Sedan 40 år tillbaka har han arbetat som snickare och under 35 av de åren har Peter Eriksson sänt radio vid sidan av sitt arbete. 

 

Det började i Mora år 1981, när Peter och hans kompis Björn startade en rockprogram på Moras nya lokalradio. Programmet blev snabbt populärt bland lokalbefolkningen, och de hade många tävlingar där medlemmar deltog.

– Många försökte komma åt sändningsområdet och åkte från andra städer. Nu kan man lyssna från webben var man än befinner sig, säger Peter.

De flyttade sedan över till Orsas lokalradio där de sänder än idag. Programmet består av musik från 50-60 talet samt tävlingar där befolkningen kan ringa in och svara på frågor.

Peter jobbar vardagarna på Erlandsson och trivs väldigt bra med sitt jobb och sina kollegor, och han känner inte att det blir för mycket arbete med att även sända radio på fredag kvällarna.

– Radion är som en frizon för mig. Vissa människor gillar att sitta i trädgården och pyssla med blommor, jag sätter mig vid radion. Den här musiken är ett stort intresse för mig och jag tycker verkligen om att få ge andra möjlighet att lyssna på denna, säkert lite okända musik.

Radioprogrammet heter Sh-boom och Peter och hans två vänner, Björn och Ingemar, jobbar varje fredag klockan 18.00-20.00, sändningen kan man höra på webben: http://orsaradio.se/, där man kan välja mellan att lyssna på mobiltelefonen eller på nätet. Peter uppskattar verkligen om ännu fler vill gå in och lyssna och ta del av tävlingarna.