Hos oss ska alla känna att de lyckas

“Får man göra det man trivs med så levererar man bättre alla dagar i veckan.” Det är Fredrik Hagebris, övertygad om. Han tog över rollen som Affärsområdeschef NV-Skåne på Erlandsson Bygg i Syd i våras.

Han trivs i Helsingborg inte minst för att företagsklimatet är så bra i staden.

– Kraven på oss entreprenörer är höga, seriösa och tydliga, säger Fredrik, som ser hur uppdrag och projekt ökar i storlek, bland annat har de nyligen avslutat ombyggnaden av Hedin Bil och på Helsingborgs lasarett pågår fram till våren två större ombyggnader.

– I den utvecklingstakt som vi har så är det otroligt viktigt att vara lyhörd och faktiskt ta reda på hur alla som jobbar här uppfattar sin arbetssituation, säger han.

Han valde det kommande Hantverksmötet, då alla är samlade, för att informera och som han uttrycker det, lägga örat mot rälsen.

– Vi ritade upp en tidsaxel och så fick alla sätta postitlappar med de projekt de helst ville arbeta med. Jag var lite orolig att alla bara skulle vilja köra småservice men det visade sig att så var det inte alls. Istället fanns den spridning som jag hade hoppats på. Risken finns ju att när man är ny och börjar gasa åt ena eller andra hållet så kan man tappa folk helt i onödan.

Genom att hålla en öppen dialog kring var man är och vart man är på väg så har Fredrik fått de insikter som behövs för att kunna driva sin organisation vidare.

– Nu kan vi tryggt fortsätta vår utveckling och bredda tidsaxeln och satsa på både mindre och större projekt utifrån vår grundtanke att personalen ska kunna få göra det dom är duktiga på, har intresse för och känna att dom lyckas med med jobbet. Om man inte känner att man arbetar med rätt saker så blir det inte bra för någon, konstaterar Fredrik.

Det finns stora utvecklingsmöjligheter inom bolaget för den som är intresserad av nya utmaningar och när Fredrik tog jobbet som Affärsområdeschef så inledde han dialog med personal som bland annat visat intresse för att ta steget till arbetsledare.

– Det är genom att lyssna och fånga upp sådana saker som gör det möjligt för oss att växa. Det är viktigt att kunna prata om både stort och smått. Det låter kanske lite klyschigt, men min dörr är alltid öppen och när nån av snickarna kommer in bara för att prata en stund så betyder det otroligt mycket.

Hur hanterar du eventuella bekymmer som kan uppstå?

– Alla här ska känna att de kan luta sig mot mig. Eventuella bekymmer som uppstår ska lösas med utgångspunkten; hur sjutton gör vi nästa gång så att det inte händer igen.

Erlandsson Bygg i Syd växer i nordvästra Skåne och jobbar stenhårt med att utöka personalstyrkan.

– Vi har fått två återvändare, båda hantverkare. Den ene har varit ute och rest och seglat i två år och den andre ville helt enkelt komma tillbaka till oss vilket ju är jättekul. Vi har precis gjort en internrekrytering där vi har två produktionschefer som bytt plats med varandra. Vi har också förstärkt vår organisation med en arbetsledare som kommer från ett av våra systerbolag och efter årsskiftet börjar en ny platschef, berättar Fredrik.

Är du nyfiken på vilka jobb som finns på Erlandsson Bygg i Syd? Här hittar du din nästa utmaning:

http://erlandsson.careerhub.se/

Vi söker platschef till Helsingborg, läs mer här:

http://erlandsson.careerhub.se/?_p=job&_pid=304151749662246&_id=105250