Rubis väg från arbetsledare till produktionschef

Hon visste att hon helst ville jobba ute i produktion, men nappade ändå på jobbet som kalkylator på Erlandsson Bygg i Syd. Idag drygt 3,5 år senare är Rubi Karling Produktionschef på Erlandsson Bygg i Syd.

– Jag kom aldrig till kalkyl, vilket var toppen. Jag får istället vara precis där jag ville från början, säger hon.

 

Intresset för hus har funnits där sedan Rubi var liten.

– Jag tyckte det var spännande hur olika hus kunde vara. När vi var hemma hos folk så gick jag gärna runt och tittade och jämförde med annat jag sett och drömde nog om att själv rita hus. Men det var för höga poäng på arkitektutbildningen så jag bestämde mig för att om jag inte kan rita husen så vill jag bygga dom.

Efter gymnasiet blev det Ingenjörshögskolan i Jönköping, men redan efter en termin så visste hon säkert – det här var ju inte vad hon ville – hon ville jobba med byggproduktion.

– Det hade inte spelat nån roll var jag hade pluggat, det var helt enkelt inte rätt för mig. Istället så hittade jag en YH-utbildning med fokus på produktionsledning, berättar Rubi.

Efter utbildningen så jobbade hon under tre år som kalkylator i sin pappas företag, ett jobb som hon egentligen bara skulle hoppa in och göra en kortare tid.

– Sen började jag söka nya jobb, jag hade siktet inställt på produktion när jag fick napp på Erlandsson som kalkylator. De tyckte att det skulle vara nyttigt för mig att först vara ute i produktionen ett halvår, för att på det sättet kunna räkna smartare. När halvåret hade gått så hade det dykt upp ytterligare några projekt där jag fick rollen som Produktionsledare. Så jag hamnade ändå precis där jag ville vara, ute i produktionen, säger hon med ett leende.

 

Rubi är sambo med ett barn och pendlar från Malmö till Trelleborg där hon jobbar för Erlandsson Byggservice.

– Jag trivs verkligen på Erlandsson i Trelleborg och sedan i somras har jag fått ytterligare en ny roll så nu är jag Produktionschef.

Möjligheten att få utvecklas inom det hon i grunden ville göra har bland annat handlat om att hon jobbar i en lyhörd organisation.

– Mikael Skanby som är Arbetsområdeschef i Trelleborg och min närmaste chef såg vad jag ville och lyssnade när vi hade medarbetarsamtal. Det är högt i tak och jag har hela vägen känt att jag har stöd från min chef. Vi jobbar ganska individuellt med stort eget ansvar för att få saker att funka. Man får sköta sig själv ganska mycket. Så inte minst i början när jag var helt ny så var det skönt att känna att jag kunde vända mig till honom, säger hon.

 

Hur ser din arbetsdag ut?

– Jag börjar sju på morgonen och sen är jag ute på de olika byggarbetsplatserna. Jag har många olika projekt så jag är lite överallt. Eftersom vi jobbar med renoveringar, om- och tillbyggnader så är vi också ofta ute i pågående verksamheter vilket ställer krav på oss att kunna lyssna och prata med alla så att de som jobbar känner sig informerade och att deras åsikter också når fram till oss. Man ska känna att vi verkligen bryr oss.

 

Om du blickar fram i tiden, vad gör du om fem år?

– Jag vill nog inte lämna produktionen, jag tror helt enkelt inte att nåt annat jobb skulle vara lika roligt. Det är här det händer, det är här vi skapar saker. Hela min arbetsdag handlar om att vara lösningsfokuserad och ta hand om alla frågeställningar som dyker upp. Jag siktar på att få större projekt.

 

Blir det något byggrelaterat på fritiden eller får du nog av det på jobb?

– Jag och min sambo har köpt, renoverat och sålt en del objekt tillsammans. Bygg är kul även på fritiden. Jag är lika nyfiken på hus idag som när jag var liten, avslutar Rubi.

 Vill du jobba med oss? Klicka här:

  http://erlandsson.careerhub.se/