Sawi Byggnads AB medverkar i Sofias Änglar!

Sawi Byggnads AB är glada och stolta över att kunna vara med och göra en fin gärning. Fyra av våra duktiga hantverkare från Sawi ljudisolerade bland annat ett sovrum och gjorde ett nytt fint trädäck till familjen. När inspelningen avslutades var alla hantverkare, programledare, inspelningsteamet och familjens vänner samlade för att överraska familjen, det var väldigt fint. Hantverkarna fick idel beröm från både programledarna och familjen för sitt fina arbete! Inspelningen ägde rum i Höllviken i slutet av augusti och kommer att sändas på onsdag 23/10-19 kl. 21.00 på Kanal 5/Dplay (säsong 13, avsnitt 10).

 

Sofias Änglar hjälper familjer som har det svårt och i detta program, där Sawi hjälpte till, har den unga tvåbarnspappan Emil drabbats av den obotliga sjukdomen ME, av WHO kallad för en av världens mest funktionsnedsättande sjukdomar. I en intervju, till Trelleborgs Allahanda den 27 augusti, berättar Emil hur en vanlig dag i hans liv ser ut sedan ME:n bröt ut. Endast ett par av dygnets timmar är han uppe, resten, ungefär 21 timmar, är han sängliggande. Han har skalat ner sitt liv för att krafterna ska räcka till att stiga upp, klä på sig, äta och vara korta stunder med barnen. Det är inte varje dag som han ens orkar duscha. Han vill samma saker som innan sjukdomen bröt ut, men kapaciteten finns absolut inte där. Han har tappat alla muskler och gått ner nästan 30 kilo. Timmarna i sängen blir långa när känsligheten för ljud och ljus gör det svårt att titta på tv- och mobilskärm annat än korta stunder. http://www.trelleborgsallehanda.se/familj/sjukdomen-praglar-hela-familjens-vardag/?fbclid=IwAR1pE0sAbc8GwDNXtUCl9_-hCPJEqERY1SHUlk6hN2WoNokZyB-sATC1fTo

 

Under inspelningsdagarna höll Sofias Änglar en millionsmissing manifestation i Nyckelhålsparken i Höllviken för att göra en insamling till forskning kring sjukdomen ME.

Du kan också vara med och hjälpa till: Bidra till forskningen genom att göra en betalning till RME’s Forskningskonto (pengarna går oavkortat till biomedicinsk öppen forskning hos Open Medicine Foundation, OMF, läs mer här: https://www.omf.ngo/).
Märk gärna betalningen med “Änglarna”.
Swishnummer: 123 056 33 95 (mottagare: RME Forskning) eller Bankgironummer: 136-7481

Några ord från vår VD, Fredrik Kamf Schlyter:

”Erlandsson Bygg i Syd AB med dess dotterbolag Sawi Byggnads AB har som målsättning att ta ett samhällsansvar. Idag bidrar bolaget till bl.a. Barncancerfonden samt idrottsföreningar runt om i Skåne.

Genom att hjälpa andra så är vi övertygade att vi lättare kan nå vår vision till att bli ”branschens mest attraktiva arbetsgivare”, vilket i sin tur skapar en god känsla i vår företagskultur. Företagskulturen och värderingarna som alla anställda bolaget lever efter (Laganda, Personlig och Ansvarsfull), skall genomsyras även i våra beslut med att hjälpa våra medmänniskor.

Jag hoppas att vårt bidrag skall uppskattas samt önskar familjen all lycka i framtiden”.

 

Några ord från Mattias Hansson, Projektchef på Sawi Byggnads AB:

”Jag är ny, fast gammal i min roll på Sawi. Jag har tidigare jobbat som projektchef på Erlandsson Bygg i Syd och har sedan en tid tillbaka flyttat över till Sawi med samma tjänst. Sawi utgår från Trelleborg och efter årsskiftet sitter vi tillsammans med Erlandsson i vårt nybyggda gemensamma kontor på Maskingatan i Trelleborg.

Sawi Byggnads AB är ett byggföretag som erbjuder högkvalitativa entreprenad- och byggservicetjänster i Trelleborg, Vellinge och Malmö med omnejd, kanske mest känt för gemene man med våra exklusiva villor. Vi tror starkt på vårt sätt att arbeta, något som också visar sig i förtroende från marknaden, vi får nämligen 80 % av våra uppdrag genom rekommendation.

När vi fick frågan om att vara med i Sofias Änglar så tvekade vi inte, att kunna få hjälpa till i vår hemma region och göra en god gärning, det var något vi ville prioritera även om vi hade och har mycket att göra.

Goodwill är något som ligger oss varmt om hjärtat och är en del av vårt CSR-arbete, vi stöttar sedan 2014 en skola i Etiopien: Mkebassa skolan, genom BarnSamariten. Skolan har för tillfället 520 elever från åk 1-4. Skolan är enkel men når en grupp barn och ungdomar som annars skulle fortsätta vara analfabeter utan skolan.  Vatten och el har dragits in till Mkebassa skolan. Torkan i Etiopien är ett återkommande bekymmer, genom att dra in vatten till skolområdet får barnen möjlighet att dricka vatten när de är i skolan under dagen. Detta betyder mycket!

Vi kan inte hjälpa alla – men vi gör en väsentlig skillnad för dem vi hjälper”.

 

Några ord från våra hantverkare: Magnus, Håkan, Tommy och André

”Att vi kunde vara med och hjälpa familjen kändes riktigt bra, det är ett bra syfte och kändes fint i hjärtat. Det var intressant att se allt jobb bakom kulisserna av inspelningen med alla förberedelser och hur inspelningsledarna styrde upp det. Det var stora likheter med våra vanliga uppdrag – att alltid lyssna på kunden, vikten av detaljerna och att nå ett fint slutresultat”.

 

Fredagen den 30 augusti, alltså precis efter inspelningen av programmet vi deltog i, vann Sofias Änglar (Kanal 5) kategorin ”Årets Livsstilsprogram 2019” i Kristallen galan, en direktsänd gala i SVT.

 

Ni kan läsa och se mer från inspelningen på våra sociala medier, vi finns här:

Facebook: Erlandsson Bygg i Syd, Sawi Byggnads AB

https://www.facebook.com/sawibyggnadsab/ 

https://www.facebook.com/erlandssonbyggisyd/

Instagram: erlandssonbyggisyd, @sawibyggnadsab

https://www.instagram.com/sawibyggnadsab/

https://www.instagram.com/erlandssonbyggisyd/

LinkedIn: Erlandsson Bygg i Syd https://www.linkedin.com/company/erlandsson-bygg-i-syd-ab/?viewAsMember=true

 

Tack för att vi fick hjälpa till! #sofiasänglar #millionsmissing

http://www.trelleborgsallehanda.se/familj/nu-sands-tv-programmet-med-me-sjuke-emil/

Tack från Sofias Änglar