“Vi har ett bättre slagläge än någonsin” – Fortsatt stark utveckling för Erlandsson Bygg i Syd

Erlandsson Bygg i Syd får en flygande start på 2019.

– Vi har en riktigt bra orderstock och med folk på rätt plats med rätt kompetens så är vi starkare och har ett bättre slagläge än någonsin, säger Fredrik Kamf Schlyter, VD för Erlandsson Bygg i Syd, när han ska sammanfatta det gångna året och blicka framåt det nya.

 

Om vi backar bandet lite så har Erlandsson i Syd haft en otrolig tillväxt och vuxit med 100 miljoner om året.

– När konjunkturen 2016 hade tagit sjukt hög fart så var den största utmaningen att hitta personal, vilket också påskyndade vårt arbete att omorganisera oss, sätta nya rutiner, hantera befintlig orderstock och kunder. Under de senaste två åren så har vi stabiliserat organisationen, utvecklat och kvalitetssäkrat våra processer. Så nu är det åter dags att blicka framåt, säger Fredrik.

Bolaget finslipar på ny tre-års-plan med en tydlig målsättning.

– Vi ska nå en miljard i omsättning 2021. Volymen i sig är inte prioriterad, resultat och kvalitet måste följa med. Men vi ska ta ytterligare marknadsandelar, anställa nya Erlandssonare och bli branschens mest attraktiva arbetsgivare. För att lyckas nå våra mål så är det avgörande att vi kan knyta samman laget och skapa en arbetsmiljö där alla känner att de trivs och kan utvecklas, säger Fredrik.

 

Två större projekt startar, bland andra, i början på året. En större om- och tillbyggnad av Jacobsskolan, som är en yrkesförberedande gymnasieskola i Hässleholms kommun. Projektet omfattar lite över 100 miljoner och ska vara klart i mitten av 2020. Det andra är Väståkraskolan i Anderslöv, där projekteringen är i full gång med planerad byggstart sista veckan i januari.

– Den avmattning som man kan se på till exempel Stockholmsmarknaden den känner vi inte av utan trycket är fortsatt bra. Det är en fortsatt hög efterfrågan på renoveringar och bostäder, så vi har mycket att räkna på.

Fredrik påpekar att när man står mitt uppe i en god konjunktur med många soliga dagar framför sig så är det samtidigt viktigt att blicka förbi dom och förbereda sig på en kommande avmattning och då ha projekt som skapar trygghet i organisationen.

– Jag är inte religiös men när jag var 15 och konfirmerade mig så var det en sak som fastnade. Efter de sju goda åren så kom sju dåliga och för att hantera dom så bör man ha sparat i ladorna. Tanken att spara för sämre tider har jag haft med mig sen dess. Det betyder inte att man ska vara snål eller låta bli att njuta av det goda, men man ska hålla ett öga på eventuella svackor. Nu har vi ett starkt år bakom oss där vi gjort vår hemläxa, vi har en riktigt bra framförhållning med en rad bra projekt, våra chefer vet hur de ska planera för vår orderstock 2020, säger Fredrik.

 

Vad gör du för att hålla det höga tempot?

– Allting går i vågor, som företagsledare brottas man ju tidvis med prioriteringar och att få dagarna att räcka till. För egen del så tränar jag, vilket lägger grunden för att orka med jobbet. Jag tränade mycket fotboll när jag var yngre, men fick lägga av efter en knäskada, men den grundfysiken har jag med mig. Målet idag är att vara på gymmet tre dagar i veckan innan jobb, sen kommer såna där månader som julen med massa nya i och för sig kul aktiviteter, men som också gör att kroppen inte riktigt är med på banan tidigt på morgonen, säger Fredrik med ett skratt och fortsätter:

– Nu ser vi fram emot ett riktigt bra och spännande år, avslutar han.

 

Vill du också arbeta för branschens mest attraktiva arbetsgivare?
Läs mer om våra lediga tjänster och registrera din ansökan på:

http://erlandsson.careerhub.se/

 

 

Fredrik Kamf Schlyter, VD för Erlandsson Bygg i Syd